ANNA RUBIROLA

Coreògrafa, ballarina i docent, resident a Barcelona.

Des del 2005 combina la feina d’intèrpret amb la creació pròpia i col·lectiva. Actualment forma part del col·lectiu Big Bouncers juntament amb Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, amb qui ha realitzat diferents peces i amb qui gestiona l’espai de creació La Visiva.

Amb el col·lectiu Big Bouncers ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015 per la peça Big Bounce.

També forma part de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics) juntament amb Pere Faura i Claudia Solwat. G.R.U.A genera nous contextos d’exhibició artística com Caravana de Tràilers (Festival Grec/Festival Sismògraf, Festival TNT), i Tacet (Festival Grec).

Forma part del Group LaBolsa, format per diferents creadors, amb qui fins al moment ha creat la peça La Mesura del Desordre, dirigida per Thomas Hauert (Festival Grec 2015, Charleroi Danses 2015).

Ha col·laborat en projectes de creació amb creadors com Pere Faura, Roger Bernat, Joao Lima, Maria Montseny, Mira Calix i Alexander’s Annex (Londres), Oriol Roca, i Vrak’ Trio (França).

Ha treballat com intèrpret a diverses companyies: Àlex Rigola, Erre que Erre, Sol Picó, Iliacan, Búbulus, Array (Londres), F.& C. Ben Aïm (Paris). Ha participat en els projectes Caldera Express dirigits per Julyen Hamilton i John Jasperse.

Ha coreografiat i dirigit la preparació física d’actors en produccions de teatre dirigides per Pau Carrió i Àlex Rigola.

Imparteix cursos de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 2000 a diferents centres internacionals. (Conservatori de dansa de València, Institut del Teatre de Barcelona, entre altres).

www.annarubirola.wordpress.com