CECILIA COLACRAI

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània resident a Barcelona des de l’any 2002.

Des de l’any 1995 s’interessa a profunditzar en àrees de la dansa contemporània, la improvisació, la composició coreogràfica i altres disciplines relacionades amb el moviment i les arts escèniques.

Actualment i des de l’any 2012 treballa de manera independent amb les artistes Anna RubirolA i Mireia de Querol al Col·lectiu Big Bouncers. Reben el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent per la peça Big Bounce, FAD 2015. Des del setembre del 2014 el Col·lectiu Big Bouncers gestiona l’espai de creació La visiva, que es converteix en la seva seu regular.

És part del Group LaBolsa, (Iris Heitzinger, Natalia Jimenez, Mireia de Querol, Xavier Moreno, Anna Rubirola i Federica Porello) que és dirigit pel coreògraf Thomas Hauert a l’espectacle “La mesura del desordre”, estrenada al Festival Grec el juliol de 2015.

Treballa també amb els creadors Joao Lima i Anna Rubirola en la peça “Morder la llengua” i amb Jorge Albuerne a les peces de dansa-circ “Gira” i “Ultimo, el baile”. Crea dues peces en solitari: “Sola?” (2005) i “La incorruptible belleza de la distancia” (2011), que s’han presentat a diferents festivals d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i Argentina.

A Barcelona ha col·laborat amb diferents coreògrafs i projectes com: Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus, espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera. Ha format part de diversos projectes de video-dansa que desenvolupa la Associació Cultural Finmatun al Centre Penitenciari de Brians. Forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles), entre altres. Cia. Emmanuel Grivet (França). Grupo República Cênica (Brasil); Gabriela Solini (Arg-Esp); Cia. Tumàka’t (México).

Dóna classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica..

Forma part de la junta directiva de la APDC (Assoc. de professionals de la dansa de Catalunya) i és artista resident de la Caldera.

www.ceciliacolacrai.com