; PLATA – BIGBOUNCERS

PLATA

PLATA és una peça que intervé en espais no convencionals de trànsit. Els gestos, les accions, les pauses, les mirades dels transeünts són el material per al joc i generen un codi expressiu que forma un nou llenguatge. Volem desplegar un dispositiu a mode de “contagi”, sobre la base d’aquest nou codi compartit, entenent que tots podem afectar-nos i que el que ens envolta ens modifica i ens transforma constantment.

La peça parteix dels conceptes: contagi,trànsit i rastre. Contagi com un valor positiu de la transformació. Volem provocar una expansió, contagi del moviment, del riure, de l’energia… que comença des del cos individual de cada dia i la seva relació amb l’entorn immediat, i que connecta amb el cos col·lectiu. Volem reivindicar l’espai públic, l’espai de trànsit, com a espai de tots, i considerem l’estat de trànsit com una acció necessària que ens situa en relació amb els altres i, per tant, ens afecta. Al mateix temps, volem subratllar com les nostres accions i moviments deixen un rastre en espais en els qual nosaltres, com a éssers humans, intervenim.

En aquesta ocasió es compta amb un equip artístic nombrós.
La proposta pretén generar intercanvis reals entre les artistes i les persones locals, entre els materials físics i els espais en els quals s’intervingui, creant així una peça única per a cada lloc, un SITE SPECIFIC que convidi a reconquerir i resignificar els espais públics.

Sinopsi:
Plata: element químic amb nombre atòmic 47. Un metall de transició suau, dúctil i mal·leable que té la conductivitat elèctrica i tèrmica més alta de qualsevol metall.
PLATA és una proposta que utilitza espais de trànsit per destacar la idea de contagi, afectació, expansió i transformació del que percebem. PLATA proposa una transició del gest quotidià i individual al potencial d’abstracció, i ens ofereix la possibilitat de mirar els espais que habitem des d’una perspectiva diferent, permetent-nos veure’ns afectats pel que ens envolta.

Fitxa artística:
Idea i direcció: Col·lectiu Big Bouncers
Creació i interpretació: Mireia de Querol, Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Ursa Sekirnik, Diana Gadish, Ariadna Grau i convidats.
Espai sonor: Miquel Casaponsa
Assistència en la dramatúrgia: a definir
Producció: Rita Stivala
Suports: Suport a la creació de Fira de Tàrrega; ICUB Ajuntament de Barcelona; Departament de Cultura Generalitat de Catalunya; El Graner; La Visiva; Fabra i Coats; Premi Carlota Soldevila Teatre Lliure, Festival Figueres es Mou, IN SITU European platform for artistic creation in public space.

 

https://www.bigbouncers.info/