; ANNA RUBIROLA – BIGBOUNCERS

ANNA RUBIROLA

Coreògrafa, intèrpret i docent resident a Barcelona.

Actualment forma part del col·lectiu Big Bouncers juntament amb Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, amb qui ha realitzat diferents peces (Big Bounce, Big Bounce Site Specific, OVNI, Jungla, Si estiguéssim Soles a l’Univers, seria una gran pèrdua d’espai….), entre altres.

Big Bouncers ha rebut l’Aplaudiment a la Creació Emergent dels Premis Sebastià Gasch 2015, i una nominació a millor espectacle de dansa als Premis de la Crítica 2018.

Actualment està dirigint la peça de dansa Poruszony Las per a la Pryzmat Company de Olsztyn, Polònia.

Des del 2015 gestiona l’espai de creació La Visiva en col·laboració amb altres artistes.
També forma part de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics) juntament amb Pere Faura i Claudia Solwat. G.R.U.A genera nous contextos d’exhibició artística com Caravana de Tràilers (Festival Grec/Festival Sismògraf, Festival TNT), i Tacet (Festival Grec).
Forma part del Group LaBolsa que ha creat La Mesura del desordre amb direcció de Thomas Hauert estrenada al Festival Grec 2015.
Anteriorment ha col·laborat en projectes de creació amb creadors com Pere Faura, Joao Lima, Maria Montseny, Mira Calix i Alexander’s Annex (Londres), Oriol Roca,  i Vrak’ Trio (França).
Ha treballat com intèrpret a diverses companyies: Àlex Rigola, Erre que Erre, Sol Picó, Iliacan, Búbulus,  Array (Londres), F.& C. Ben Aïm (Paris). Ha participat en els projectes Caldera Express dirigits per Julyen Hamilton i John Jasperse.
Ha dirigit la preparació física d’actors en produccions de teatre  de Pau Carrió i Àlex Rigola, i creat la coreografia d’Enric V, Nit de Reis i Hamlet,  de Pau Carrió.
Imparteix cursos de dansa contemporania, improvisació i composició des de l’any 2000 a diferents centres internacionals.

Des del 2016 és professora habitual del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l’Institut del Teatre.

https://www.bigbouncers.info/