; CECILIA COLACRAI – BIGBOUNCERS

CECILIA COLACRAI

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània, improvisació i composició, resident a Barcelona des de 2002.

Des de l’any 1995 s’interessa en aprofundir en diferents àrees de la dansa contemporània i altres disciplines relacionades amb el moviment i les arts escèniques.

Actualment i des de l’any 2012 treballa de manera independent amb les artistes Anna Rubirola i Mireia de Querol en el Col·lectiu Big Bouncers. Reben el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent per la peça Big Bounce, FAD 2015. L’any 2018 són nominades als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques (Catalunya) amb la peça O.V.N.I com a millor espectacle nacional de dansa. L’any 2019 el Mercat dels Flors (Barcelona) convida a Big Bouncers a presentar diverses peces pròpies i d’artistes vinculades al col·lectiu en el marc d’una Constel·lació dins de la seva programació.

Forma part del Group LaBolsa (Iris Heitzinger, Natalia Jimenez, Mireia de Querol, Xavier Moreno, Anna Rubirola i Federica Porello) amb el qual estrenen l’espectacle “La mesura del desordre” dirigida per Thomas Hauert al Festival Grec 2015. En aquests moments es troben en procés de creació de “Retrats Errants”.

En l’actualitat i des de l’any 2018 col·labora també amb l’artista Joan Català a la proposta 5.102 m/s, la qual s’estrenarà en la temporada 2019-2020 a Barcelona.

Com a creadora independent es destaquen les col·laboracions amb artistes com Joao Lima i Anna Rubirola a la peça “Morder la lengua” i amb Jorge Albuerne en les peces de dansa-circ “Gira” i “Ultimo, el baile”.

Crea dues peces en solitari: “Sola?” (2005) i “La incorruptible bellesa de la distància” (2011), peces que s’han presentat en diferents festivals d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i l’Argentina.

Ha col·laborat amb diferents coreògrafs i projectes com: Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus, Cia. Emmanuel Grivet, Sebastián García Ferro, Cia. Tumàka’t, Grup República Cênica, Cia. Gabriela *olini, espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera, entre altres. Ha format part de diferents projectes de vídeo-dansa que desenvolupa l’Associació Cultural Finmatun al Centre Penitenciari de Brians. Forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles), i del projecte Tot Dansa entre els anys 2017-2018, entre altres.

Ofereix classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a l’Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica. Actualment forma part de l’equip docent de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Ha format part de la junta directiva de l’APDC (Assoc. De professionals de la dansa de Catalunya) entre els anys 2011 i 2017, i ha estat sòcia dels espais de creació La Visiva i La Caldera.

www.ceciliacolacrai.com

https://www.bigbouncers.info/