; MIREIA DE QUEROL – BIGBOUNCERS

MIREIA DE QUEROL

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània, resident a Barcelona. Graduada en el Grau Superior de Dansa Contemporània (BA Modern Theatre Dance) a la Theatreschool, Amsterdam School of the Arts (AHK), a Holanda, 2003-2007. Paral·lelament també es llicencia en Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (2001-2008).

Com a coreògrafa en solitari ha creat diverses peces, de les quals el solo I tots els altres (2011), fou guanyador del 3er Premi al Baltic Movement Contest de Gsansk, Polònia (juny 2011).

Actualment i des del 2012 treballa amb les artistes Anna Rubirola i Cecilia Colacrai, formant el col·lectiu Big Bouncers, amb el qual han creat diverses peces, de les quals Big Bounce ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015.

Forma part del Group la Bolsa, el qual col·labora amb Thomas Hauert en la creació de la peça La mesura del desordre (Festival Grec 2015). També ha treballat en col·laboració amb altres creadores independents com Ona Fusté, Montserrat Iranzo, Ariadna Estalella, Anna Mustonen i Mara Smaldone.

Com a ballarina ha treballat amb coreògrafs com Kenzo Kusuda (Holanda) i amb la Compañia de Danza Plan B, dirigida per Arantxa Sagardoy (Espanya). Ha treballat en diverses produccions amb el coreògraf i ballarí Albert Quesada (Bèlgica), i amb la Cia.Mudances, dirigida per Àngels Margarit. També ha col·laborat amb diversos coreògrafs residents a Barcelona com Angela Lamprianidou, Ariadna Estalella i Sebastián García Ferro.

Com a professora ha impartit classes de dansa contemporània, composició i improvisació des de 2007 a diversos centres. Des del 2016 forma part de l’equip docent del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. Ha participat en diversos projectes educatius com el Tot dansa (2017, 2018 i 2020) a diversos instituts de secundària de Barcelona, i el projecte Segon es mou, dirigit pel Conservatori d’Igualada (2020).

Des del 2014 forma part de l’equip de direcció i gestió de l’espai de creació La Visiva. Des del 2012 fins el 2017 co-dirigeix la mostra de dansa contemporània Mostra IN SITU, amb seu a l’Arts Santa Mònica.
Codirigeix la Jornada Motors de creació 2020, projecte de l’APDC en col·laboració amb el CCCB.

https://www.bigbouncers.info/